Concept

KINDERGARTEN - Change of use at the groundfloor of a block of flats

LA GROTTA - Presentation of a construction site

GREEN PHARMACY - Perama

SEA VIEW VILLAS - Vacation houses on Crete island

KINDERGARTEN - Change of use at the groundfloor of a block of flats

A careful design study, based on the needs of the kids and internal work flows. Bright colors characterize the rooms, such as the furnishings and the large new outdoor pergola.

Location: Rethymno – Greece

Project year: 2018

Architectural plan: POLYERGO

Construction: POLYERGO

LA GROTTA - Presentation of a construction site

A strong and clear concept that connect the outside to the inside garden, that is the climax of the event, underlining the history, the architecture of the building and what it will host inside in the future.

The idea is to physically connect the beginning with the end with a line that links the dots of the visiting experience. A splash of wine in the material of a purpura clothes gushing from a “bottle” frame hanged to the existing yard slab in the entrance and coming out on the street elevation, like and an historic Italian banner with “LA GROTTA” logo. 

At the same time other things are happening: exhibition panels in metal frame on the wall in front of the entrance, in the cellar, in the room before the garden and along the path next to the chapel. 

Mirrors and lights can be used to underline particular elements and to create an evocative atmosphere.

All these “precious” materials create a surprising contrast between the roughness of the construction site and let you image what will happen in the future!

Location: Rethymno – Greece

Project year: 2018

Concept design: POLYERGO

 

GREEN PHARMACY - Perama

A pharmacy where to feel welcome, where the light wood is compained with more precious and shaining material like mirrors and laquered glass. Exhibitors are placed in the showcase as in jewelers, while a ceiling installation with the ancient typical pharmacie pots creates dynamism in the space. The internal spaces are organized according to the functions and flows.

Location: Rethymno – Greece

Project year: 2017

Interior design: POLYERGO 

SEA VIEW VILLAS - Vacation houses on Crete island

Lefkogia is a small village on the south coast of Crete and the land located in an amazing position overlooking the sea. The buildings fit into this context with a strong graphic sign and materials that imitate the nudity of the landscape

Location: Rethymno – Greece

Project year: 2015

Concept design: POLYERGO